Благотворителен театрален спектакъл донесе 341 лева на Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов”

В препълнената зала на Кукления театър „Цено Кандов” учениците от актьорските класове на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас, представиха своя талант в постановката „Театър – любов наша”.

Спектакълът беше с благотворителна цел, а всички събрани средства бяха предоставени за нуждите на ДМСГД – Бургас „Вяра, Надежда и Любов”. Импровизирана касичка със сумата от 341,05 лева (триста четиридесет и един лева и пет стотиники) беше връчена на директорката на Дома – д-р Пепа Ралчева, в края на представлението, a събраните средства ще бъдат предназначени за мебелно обзавеждане от първа необходимост, в детските отделения.

Д-р Пепа Ралчева поднесе букет цветя за трупата и нейния режисьор Симеон Димитров, като не пропусна и да им благодари за подкрепата и партньорството с ръководството на училището и талантите, които възпитава то.

Само преди дни, когато здравното заведение бе кръстено с името „Вяра, Надежда и Любов” от кмета на града Димитър Николов, учениците от музикалното училище подариха песента, специално написана за официален химн на институцията.

Световният ден на театъра се отбелязва традиционно на 27 март и въпреки с два дни по-ранното му отпразнуване учениците от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас, показаха на какво са способни, влизайки от етюд в етюд, разигравйки различни роли. Драма, комедия, сатира, трягедия – те показаха дори и повече. В танци, музика и много настроение публиката беше въвлечена в голямото жанрово разнообразие.

Датата 27 март е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 г. и тогава Международният театрален институт към ЮНЕСКО, който е най-голямата международна организация за сценични изкуства, решава това да бъде Международният ден на театъра.

Leave a Reply