Благотворителна изложба „Моят свят“ – за трета поредна година

За трета поредна година Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов” – Бургас представи благотворителна изложба на творби, изработени по време на арт-терапията, която се провежда в лечебното заведение.

Тази година организатори на благотворителната инициатива бяха няколко майки, чиито деца ползват услугите на Дома.

Много от творбите на децата са изработени и с помощта на техните родители, които се включват активно и с удоволствие в съвместните им занимания.

На изложбата са представени 21 творби на различна тематика. Всеки гост има възможността да ги разгледа и сдобие с тях до 09.12.15 г. /сряда/.

Събраните средства ще бъдат използвани за закупуването на материали за работа в арт- залата към Дома, където децата ще продължават да творят докато се забавляват.

„Инициативата стартира преди три години, когато създадохме Арт- залата. С изложбата искаме да покажем на общността, че се работи с тези деца. Арт-терапията в Дома е една много малка част от многобройните услуги, които получават децата при нас.” – д-р Пепа Ралчева – Директор на ДМСГД – Бургас.

Г-жа Йорданка Ананиева – заместник кмет по култура и образование също изказа своята благодарност към екипа на Дома и майките – организатори на събитието – „Искам да благодаря на майките и на целия екип, който работи в Дома. Познавам вашия отличен професионализъм. Постигате добри резултати, защото го има съчетанието между професионализъм и добро сърце. Важно е резултатите да се постигат заедно с родителите на децата, защото това  помага за тяхното личностно израстване и укрепване като хора”.

Много трогателни бяха и думите на една от майките, включили се в  организацията на благотворителната изложба – „Тук е мястото да благодаря на д-р Ралчева за нейната човещина, за това че ми помогна да повярвам и да се доверя. Благодарение на нея и на грижите на целия екип моето дете е много добре психически и физически. Емоционално той се разви невероятно. Да пипнеш една картина, която е нарисувана само с пръстчетата на детето е нещо неописуемо”– г-жа Л.С.

Кметът на Община Бургас – г-н Димитър Николов изпрати специален поздравителен адрес до семействата на децата от арт ателиетата към ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов”.

Тук е момента да изкажем специални благодарности за подкрепата и съдействието на Община Бургас и Експозиционен център „Флора” Бургас!

Специални благодарности към майките, които поеха голяма част от организацията на инициативата и активно се включиха в това благородно мероприятие!

СНИМКИ ОТ ИЗЛОЖБАТА МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУК! 

Leave a Reply