Дарение за отделенията в ДМСГД

Днес получихме дарение на апаратура от висок клас. Благотворителната инициатива е на Църквата на Исус Христос и светиите от последните дни.
Дарени ни бяха – Уред за търсене на вени SONAR VIVA 500C, предназначен да подпомага медицинския персонал при търсене и намиране на повърхностно разположени вени при бебета и деца. Уредът намалява с голяма степен броя на неточните убождания и подпомага мед.сестри при венопункции. Преди всичко е напълно безопасен, портативен и ще може да се използва не само за недоносените бебета, но и за останалите деца при нужда. Вторият апарат е спринцовкова инфузионна помпа от ново поколение, която служи за прецизно дозиране на венозните вливания на медикаменти при малките пациенти.
Дарението е на стойност 8450 лв.
Директорът на дома за медико социални грижи за деца – Д-р Пепа Ралчева показа нагледно и разясни на гостите как се използва новата апаратура.
Освен представители на дарителите и техните семейства, гост беше и Г-жа Мая Казанджиева – Директор „Социални дейности, здравеопазване и спорт” към Община Бургас.

         

         

         

         

         

 

Leave a Reply