Шареното детско настроение не подмина децата от ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” в Бургас

С много песни,  игри и танци отпразнуваха Деня на ДЕТЕТО и най-малките деца в неравностойно положение на Бургас от Дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов”.

Малчуганите бяха подготвили шарена програма на морска тематика за всички свои гости и приятели, а тя премина под съпровода на известни песни, свързани с Бургас и морето. Децата и педагозите от дома, влизаха от роля в роля – малчуганите бяха рибари, капитани на кораб, русалки и плажуващи на импровизирания морския бряг.

Официалните гости, които уважиха институцията на детския празник бяха г-жа Мая Казанджиева – директор на Дирекция „Социални Дейности” в Община Бургас, д-р Георги Паздеров – директор на „Регионален център по здравеопазване” Бургас, г-н Вълчо Вълчев – директор на Дирекция „Социално подпомагане” Бургас, г-жа Тони Костова – директор на регионална дирекция социално подпомагане и г-н Атанас Михалев от „Комплекс 2000”.

Част от гостите донесоха своите подаръци и лакомства за децата, както се случва често, когато има повод за празник в лечебното заведение.

Празничната програма нямаше да е толкова пъстра без участието на децата от ЦДГ „Веселушко”, които изпълниха арабски танц, и децата от бургаския хор „Милка Стоева”, които се включиха в празненството с изпълнението на три песни.

Отделно тържество бе оргранизиранео и за дневния център за грижа на деца със специални нужди, който функционира на територията на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” от месец март, тази година и представлява част от новата стратегия за управление и развитие на институцията.

За малчуганите със специални нужни, които са потребители на безплатната социална услуга, тържеството протече в присъствието на техните родители и роднини. Много балони и голям розов слон бяха част от изненадата към тях.

Спецификата на работа с тези деца изисква специални ограничения на шума, светлината и движенията около тях, но макар отделно от своите връстници, магията на детския празник, успя истински да ги докосне.

Не на последно, по важност, място, дойде и ред за почерпката, а от нея имаше за всички гости, деца и приятели на Дома.

Leave a Reply