Лакомства и мартеници за децата от Дом „Вяра, Надежда и Любов“

И тази година, Баба Марта не пропусна Дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“, в Бургас. Добрата старица, символ на красивия български празник, закичи всички деца с мартеница за здраве.

Като предвестник на така чаканата пролет, малчуганите я посрещнаха със специално подготвена празнична програма. Игри, танци и театрално пресъздаване на българска приказка, свързана с празника Първи март, бяха само част от спектакъла.

Гости на празненството, не липсваха. Сред официалните, бяха зам.-областният управител на Бургас –Златина Дуковазам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, Мая Казанджиева – Директор на дирекция “Социални дейности и трудова заетост”, д-р Георги Паздеров – Директор на РЗИ-Бургас, както и големите приятели на Дома – „Комплекс 2000” ООД, в лицето на г-н Атанас Михалев.

Представители на Център за Психологически Изследвания, в Бургас, гостуваха за първи път на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“. Те изненадаха децата и персонала на Дома със собственоръчно направени от тях мартеници.

И други гости, допринесоха за празничната атмосфера. Група третокласници от ОУ „Св. Климент Охридски“, направи дарение под формата на хранителни продукти, на стойност над 100 лв., с наскоро събраната сума, от първомартенски базар. От „Клуба на предприемача” към ПП ГЕРБ, също не пропуснаха да „закичат“ децата, със сладък символ на празника. Две торти, една от които огромна, с изобразена на нея мартеница, ще бъдат част от десерта, в менюто на децата днес.


Leave a Reply