ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“ навърши 2 години

 

 

Днес 22.03.2012 г., се навършват две години от „новото начало“ за ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“, Бургас. Днес празнуваме рожден ден!

Денят през 2010-та, беше точно толкова хубав и слънчев. Тогава, когато лечебното заведение получи своето ново име и пое по нов път в развитието си, с ново ръководство и нови цели пред себе си.

Вярваме, че за този период, се случиха едни от най-хубавите неща в историята на институцията. – успяхме да покажем различното лице на домовете за медико-социални грижи и доказахме, че сме изключение от лошите представи на публичността за домовете от такъв тип.

Отворихме вратите си за медии и посетители, гарантирахме висок стандарт на предлаганите от дома услуги, чрез европейски сертификат за качество и контрол.  Чрез специализирания център за деца с аутизъм и центровете за дневна и седмична грижа, създадохме условия за помощ и превенция на деца с увреждания, отглеждани в домашна среда.

Създадената и единствена по рода си в Бургас сензорна зала, арт-терапевтичения кабинет, залата за музикална терапия, библиотека на играчките, новото обзавеждане и куп други малки и големи доскоро мечти, нямаше да бъдат реализирани без Хората с големи сърца – Нашите дарители!

Преди година, за първи път в историята на дома, ни посети Министърът на здравеопазването, а на местно ниво, имаме голямата подкрепа на Община Бургас и станалия кръстник на Дома – кметът Димитър Николов.

От почти година, на територията на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“, функционира и първият в Бургас център за комплексни услуги за деца с детска церебрална парализа. А той бе реализиран съвместно с Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и МТел, които гласуваха доверието си на нас и чрез които предлагаме поредната уникална за града услуга, насочена към деца в нужда.

Ето защо, на рождения ни ден се връщаме назад и правим равносметка за изминалото и свършеното. А именно, за да си дадем ясна представа, колко много може да се направи за толкова малко и колко още можем да постигнем в отреденото ни настояще и бъдеще. ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“, стана на Две!

Leave a Reply