Много игри и слънце за Вяра, Надежда и Любов

Днес, 17-ти септември, българската православна църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Това е празник, на който се почитат добродетели като вярата, надеждата, любовта и мъдростта.

Домът за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“, също имаше не малък повод за празник, а именно вторият имен ден на лечебното заведение. Тази година гости също не липсваха, но най-голям акцент бе поставен върху доброто настроение за децата. Разходките и игрите в Морската градина на Бургас са ежедневие за тях, но поради невъзможността да ходят всички заедно, транспортът, с който институцията разполага, ги води и връща на отделни групи.

Днес това не беше така! По инициатива на директора на Дома д-р Пепа Ралчева и с любезното съдействие на Община Бургас, голям автобус превози всички заедно, за да се веселят и играят донасита.

Катерушките, пързалките и люлките в любимите на всички деца парк, бяха изцяло техни в слънчевия съботен ден.

На днешния ден, лечебното заведение получи своите поздравления и от своя кръстник и кмет на град Бургас – Димитър Николов.  Вярата, надеждата и любовта винаги да съпътстват децата и именниците на днешния ден, бяха част от специалното му пожелание.

Leave a Reply