Истинска Коледа за децата от ДМСГД Бургас

Дядо Коледа доказа, че никога не би пропуснал коледното тържество на малчуганите от Дома за медико-социални грижи „Вяра, Надежда и Любов“, в Бургас. Както всяка година и днес той зарадва най-малките деца в града, ползващи услугите на лечебното заведение.

За разлика от миналата година, когато старецът влетя на тържеството със своя самолет, тази година той беше заложил на коледен велосипед. И дори имаше сняг, напук на слънчевото време сутринта!

Посрещането беше аплодирано от десетки гости, родители, педагози, лекари и социални работници. Сред официалните гости, бяха и кръстникът на Дома и кмет на Бургас – Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, Диана Видева – Директор Дирекция “Социално подпомагане“, Нейля Мурад – държавен експерт от Дирекция „Контрол по правата на детето“ и други.

Празничната програма продължи с песни, танци и игри. Не липсваха и коледари, в лицето на  децата от ЦДГ „Моряче“. Като истински приятели на Дома, те уважиха празника и изпълниха характерен коледен ритуал, придружен с коледарски песни.

За първа година, в коледното тържество на дома, се включиха и децата отглеждани в домашна среда, използващи дневната и седмична детска грижа в ДМСГД Бургас. Пример за това беше Амелия, която се справи повече от блестящо с ролята си на Снежанка.

Коледата щеше да е невъзможна, ако не бяха и купищата подаръци. Всяко дете получи по нещо от торбата на белобрадия старец.

Leave a Reply