ДМСГД Бургас бе сравнен с „приказен оазис“

Домът за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“, Бургас, беше определен като „приказен оазис“. С тези думи, изказа впечатлението си министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов, след обиколка на Дома. Посещението в лечебното заведение за деца, беше част от програмата при визитата му в Бургас.

За първи път в историята на Дома, действащ министър на здравеопазването, прекрачва неговия праг за среща с децата, персонала и ръководството на институцията. Директорът на ДМСГД Бургас д-р Пепа Ралчева, беше личен гид на министър Константинов. Тя го запозна отблизо както с нововъведенията и професионалната грижа за децата, така и с работата на институцията и част от ежедневните проблеми.

На посещението присъстваха още областният управител на Бургас Константин Гребенаров, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян и директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

С инициативата, министърът на здравеопазването да посети Дома, се бе заел лично кръстникът и кмет на града Димитър Николов. Това се случи, при неговото посещение на първия Ден на отворените врати за ДМСГД Бургас, провел се през изминалия месец март тази година.

Leave a Reply