Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов” град Бургас получи нов и модерен кувьоз от Сдружение „Кауза”

Отделението за рискови новородени деца в Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов” град Бургас получи чисто нов, модерен кувьоз. Апаратурата е дарение от сдружение „Кауза”, което набира средства, чрез кампанията „Да оставим следи”.

Благотворителната инициатива под патронажа на председателя на Съюза на артистите в България – г-н Христо Мутафчиев събира по нестандартен начин средства в помощ на недоносени новородени деца, тежко болни деца и деца с инсулинозависим диабет.

Дареният кувьоз с марка DRäGER, модел:  ISOLETTE C 2000 е закупен благодарение на събраните средства от благотворителен търг на артфотографии с известни личности на фотографката Велислава Каймаканова-Ножарова.

Неонатологичното отделение към ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” град Бургас е диагностично-лечебно звено, ръководено от лекар – педиатър с неонатологична насоченост. Отделението разполага с отлични условия, много добра медицинска апаратура и традиции в медицинските грижи и отглеждане на тези рискови деца до извеждането им от недоносеността и изписването им в домашни условия, след достигане на необходимите килограми.

В момента отделението към Дома разполага с 10 кувьоза. Съвременната апаратура, с която работи лечебното заведение дава възможност да се поддържа високият стандарт и оптималните условия за  доотглеждане на деца с ниско и екстремно ниско тегло, и отглеждане на рисковите бебета.

Ръководството и екипът на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” изказват огромната си благодарност към всички хора, участвали в Кампания „Да оставим следи III” и към целият екип на Сдружение „Кауза”.

Leave a Reply