ДМСГД Бургас, изгря с чисто нови детски площадки за игра

Две са новите напълно обновени детски площадки за игра, в Дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“, Бургас.

На официално откриване провело се днес, кметът на Бургас и кръстник на дома Димитър Николов, заедно с директора на лечебното заведение д-р Пепа Ралчева, прерязаха официално лентата на двете изцяло обновени площадки за игра.

Средствата за една от площадките, са дарение от община Бургас и са в размер на 23 800 лв. Втората площадка е изградена със сборно дарителство и част от бюджета на институцията. Близо 620 кв. м. е обновената игрова площ и малчуганите ще могат да ѝ се радват всекидневно.

Новите съоръжения за игра са: комбиниран модул с 3 пързалки, люлки, клатушки, комбинирана въртележка с 4 седящи места, 2 пясъчника. Всяка от площадките отговаря на всички европейски стандарти по безопасност. Вместо асфалтова основа, е излята специална гумирана и ударопоглъщаща смес, а на места са налепени и гумени плочи.
Изненада за всички беше и специална гумирана скулптура на крокодил, заровен в един от пясъчниците.

Между алеите на двете площадки е поставена чисто нова композиция от плочки, които са еднолично дарение от г-н Иван Димитров – собственик на „Лео – Бетонови изделия“.

Сред гостите на събитието бяха зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, Мая Казанджиева – Директор на дирекция “Социални дейности и трудова заетост”, д-р Георги Паздеров – Директор на РЗИ-Бургас, Нейля Мурат представител на Държавната агенция “Закрила на детето”, д-р Таня Макшева – директор на Регионална здравно осигурителна каса, представители на банка ДСК, както и много дарители, и приятели на дома.

В своята реч, Димитър Николов отбеляза, че той е част от екипа на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“ и насърчава цялата дейност по модернизацията на инфраструктурата в дома. Лично той обеща изграждането на нов басейн за децата, като призова и дарителите да не стихват подкрепата си за малчуганите. Николов увери, че въпреки европейските разбирания и политика спрямо домовете от такъв тип, ДМСГД Бургас е първенец в страната и лечебното заведение ще продължи да съществува.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО, МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК! 

Leave a Reply