Двоен празник за Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов” град Бургас

Днес бе направено официалното дарение на закупените уреди от благотворителната кампания „Скритият дар”,  реализирана от Мол Бургас Плаза с подкрепата на Община Бургас.

Официално бе открит и напълно обновения четвърти етаж в Отделение за деца с вродени малформации към Дома.

В продължение на близо 2 месеца дарителската инициатива успя да събере сумата от 3000 лева. Чрез събраните средства са закупени четири образователни играчки за децата със специални потребности и два уреда – Универсална система за странично позициониране и Педиатрична система за позициониране.

Тези уреди ще подпомогнат работата на специалистите и ще бъдат от голяма полза за всички деца в дома, включително посещаващите почасови услуги към центровете на лечебното заведение. Това ще допринесе за провеждането на още по-качествено и ефективно лечение и развитие на децата със специални нужди.

„Изключително много благодаря на всички хора, които са се включили в кампания „Скритият дар”, посещавайки  Мол Бургас Плаза. Благодаря и на организаторите, защото без тях тази инициатива нямаше да се осъществи” – каза д-р Пепа Ралчева – директор на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов”.

„Удовлетворяващо е, че клиентите ни се припознаха в нашата кауза. Със #Скритиятдар стартираме изцяло нова социална политика, която ще застава зад каузи, подкрепящи уязвимите групи от обществото, образованието и талантливите деца“, допълни Гергана Хаджикочева – мениджър на Мол Бургас Плаза.

Днешният повод бе използван и за официалното откриване на напълно обновения четвърти етаж в Отделение за деца с вродени малформации към лечебното заведение.

„Идеята да направим този ремонт възникна от това, че искаме да променим изцяло облика на институционалната грижа. Вече пет години работим именно в тази насока и се стремим да наложим този европейски стандарт. Създавайки семейна среда за децата нуждаещи се от специални грижи, ние подпомагаме изграждането на едно различно усещане. Те не се чувстват като в болница, въпреки че им се налага непрекъснато лечение” – обясни д-р Ралчева.

Целта е да се покаже на обществото един нов модел, една различна среда по-близка до семейната за отглеждане на деца, които се нуждаят от специализирани ежедневни грижи.

Още веднъж изказваме огромна благодарност от името на ръководството и децата на Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов”  за подкрепата и съпричастността на всички хора, които са отделили от средствата си, за да се включат в кампанията, на Мол Бургас Плаза и Община Бургас.

Leave a Reply