All God’s Children International гостуваха на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“

 42

В продължение на три дни на гости ни бяха представители на американската организация All God’s Children International. За краткото време, през което ни гостуваха, успяхме да направим обиколка аз Дома и да ги запознаем с отделенията и нововъведенията, улесняващи ни в грижата за децата.

Основната цел на тяхното посещение беше обмяната на информация и опит с нашите специалисти. Примерите от ежедневната им работа бяха важни, интересни и много полезни за колегите от ДМСГД – Бургас.

През свободното си време доброволците от организацията поеха инициативата със собствени средства и труд да преобразят интериора на залата по Арт терапия. Пребоядисаха и изрисуваха стените с подходящи цветове, съобразени и предназначени да стимулират и развиват емоционалните възприятия на децата.

Всички материали, които се показваха по време на демонстрациите за работа с деца, бяха подарени на ДМСГД – Бургас. Този жест ще е от голяма полза за специалистите от Дома. Специални комплекти с материали за работа по метода Монтесори бяха още една част от многобройните подаръци за нас. В края на последния ден две прекрасни торти, отново подарък от гостите, бяха част от почерпката за всички.

Ръководството и децата от Дома за медико-социални грижи „Вяра, Надежда и Любов“ – Бургас, изказват своята сърдечна благодарност към приятелите ни от All God’s Children International  за това, че допринесоха за създаването на по-голям уют и комфорт за децата.

Огромна благодарност  изразяваме и за щедрата финансова подкрепа в размер на 1.500 долара. Парите от дарението ще бъдат използвани за закупуване нa кувьоз, от който отделението за рискови новородени има нужда.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Leave a Reply