Мол Бургас Плаза с подкрепата на Община Бургас стартираха датителска кампания в подкрепа на децата от ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” – Бургас

„Скритият дар” е името на дарителската инициатива, която започва от днес  12 декември 2014 година и ще продължи до края на месец  януари 2015 година.

Кампанията  е насочена основно към събирането на средства за закупуване на специализирана апаратура за рехабилитация. Тази апаратура е необходима за провеждането на още по-качествено и ефективно лечение на децата с физически увреждания, които посещават Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов” – гр. Бургас.

На пресконференцията, която даде старт на благородната инициатива, присъстваха д-р Лорис Мануелян – зам. кмет по „Здравеопазване, социални дейности и спорт”, д-р Пепа Ралчева – Директор на ДМСГД – Бургас, г-н Пейо Събев – кинезитерапевт към ДМСГД – Бургас, представители на Мол Бургас Плаза, както и талантливата изпълнителка Кристина Дончева- участник в Х фактор 2014г.

Специалните дарителски кутии ще бъдат разположени до касите в над 100 търговски обекта, включително и на бюро „Информация”, намиращо се на партерното ниво на мола.

Първата сума бе дарена от д-р Лорис Мануелян, който пожела много късмет и успех по време на кампанията.

„Община Бургас работи и подпомага ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” още от 2010 година. Тази институция е и трябва да бъде пример, за всички останали такива” – бяха думите на д-р Мануелян.

Д-р Пепа Ралчева изказа искрена  благодарност към инициаторите на благотворителната кампания и накратко очерта мисията на лечебното заведение. Тя изрази надеждата си, че хората от  бизнес сектора ще стават все по-отворени към такъв тип инициятиви и ще имат повече желание да помагат на институциите, които се нуждаят от това.

Г-н Пейо Събев – кинезитерапевта, който работи в ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” успя в най-общи линии да разкаже за работата и многобройните терапии и видове лечения, които се прилагат в Рехабилитационния център към Дома.

Разбира се своята подкрепа изрази и талантливата Кристина Дончева, коята каза, че самата тя все още е дете, но много би искала да помага на децата в нужда.

Още веднъж изказваме огромна благодарност от името на ръководството и децата на Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов”  за подкрепата и съпричастността на Мол Бургас Плаза и Община Бургас.

Снимки от пресконференцията можете да разгледате тук

Leave a Reply