На 17 ноември отбелязваме Световния ден на недоносените бебета

Преждевременното раждане е сериозен проблем по целия свят, в Европа общият брой на преждевременно родените бебета е годишно около 500 000. Недоносените деца на практика представляват най-голямата група малки пациенти, а броят им продължава да нараства.
В отделението за рискови новородени деца към ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“ Бургас се приемат средно по 150 деца годишно от Неонатологичните отделения от цяла Бургаска област.
Отделението е диагностично лечебно звено, ръководено от лекар-педиатър с над 30 годишен стаж. Разполага с отлични условия, много добра медицинска апаратура, функционален кабинет снабден с ехографски апарат за ТФЕ и ехография на коремни органи.В момента отделението разполага с 10 кувьоза, включително и с транспортен бебелог. Има изградени дългогодишни традиции в медицинските грижи и отглеждането на тези рискови деца до извеждането им от недоносеността и изписването им в домашни условия, след достигането на необходимите килограми.
Да бъдеш родител е тежка и отговорна задача. Отглеждането на бебе само по себе си е трудно, но когато то е недоносено, отговорността и грижите стават още по-големи. Затова родителите трябва да са наясно с особеностите на преждевременно роденото им дете, за да му осигурят необходимите условия да расте и да се развива пълноценно.
ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“ Бургас разполага с мултидисциплинарен екип от специалисти, които проследяват и консултират напълно безплатно развитието на недоносените деца и техните родители поне до 3 год.възраст.

  

         

Leave a Reply