Рехабилитационният център към Дом за медико-социални грижи „Вяра, Надежда и Любов” – Бургас получи апарата за локомоторна терапия от „Българската Коледа”

Днес 18 декември 2013 година от 11:00 часа в Рехабилитационният център към ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” град Бургас беше проведено официално откриване по повод получаването на апарата за локомоторна терапия от кампанията „Българската Коледа”.

По време на официалното събитие се проведе обучение за работа с новата апаратура. Специални гости бяха кмета на Община Бургас – г-н Димитър Николов, д-р Таня Макшева – директор РЗОК – Бургас и       г-жа Мая Казанджиева – директор „Здравеопазване, социални дейности, превенции и спорт”.

Апаратът Локомат представлява роботизирано устройство, предназначено основно  за рехабилитация и раздвижване на деца с детска церебрална парализа.

Миналата година Дома за медико-социални грижи за деца в Бургас кандидатства за средства от кампанията „Българската Коледа” , чиято основна цел беше да се подпомогнат центровете за рехабилитация на деца.

До този момент България не е разполагала с такъв апарат.

Благодарение на „Българската Коледа” и всички хора, отделили от средствата си, Локомат – терапията вече ще може  да се провежда в 5 области в страната ни.

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЛОКОМОТОРНАТА ТЕРАПИЯ СЕ СВЪРЖЕТЕ С:

Тел.: 0878 373 165 – Пейо Събев (кинезитерапевт)

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО РАЗГЛЕДАЙТЕ ТУК!!!

Leave a Reply