Робот за рехабилитация на горен крайник и автоматичен биохимичен анализатор получи ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов“ – Бургас от благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 2017/2018

За пореден път Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“ – Бургас получава високоспециализирана и високотехнологична апаратура от благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

Медицинската апаратура, която ДМСГД – Бургас получи тази година е Робот-асистираната терапия за горен крайник “Armeo Spring Pediatric” и автоматичен биохимичен анализатор „Biosmart 240“.

Робот-асистираната терапия за горен крайник “Armeo Spring Pediatric” е предназначена за деца от 4 до 12 годишна възраст.

Този апарат е иновтивна технология за невро-рехабилитация, представляваща ортеза-екзоскелетон с подвижен механизъм, който подкрепя горния крйник и дава възможност да се работи за движения в една равнина или в триизмерно пространство. Апарата е свързан с устройство за визуален софтуерен контрол на движението.

Това устройство дава възможност за прилагане на нови стратегии за поддържане и подобряване функциите на ръката, чрез повлияване обема на движение в трите равнини, нормализиране на мускулния баланс, трениране на координацията и когнитивна стимулация.
Роботизирана система позволява проследяване на постигнатите резултати и подпомага избора на най-подходящ рехабилитационен план.

Автоматичният биохимичен анализатор „Biosmart 240”е напълно автоматизирана апаратура за биохимия, която за максимално кратко време и с голяма точност ще подпомогне лекаря в поставянето на диагноза и прецизиране на лечение.

От няколко години Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“ град Бургас развива широка дейност във връзка с предоставянето на висококвалифицирани и комплексни услуги за децата с увреждания от общността. Именно работата с нова, модерна и високотехнологична апаратура дава възможност на нашите специалисти да предоставят на децата квалифицирана и навременна помощ, която ще подпомогне възстановителният им процес, за да имат достоен и пълноценен живот.

Благодарим на „Българската Коледа“ и съпричастността на всички хора, станали част от тази благотворителна инициатива, че за трети път ни подпомагат и даряват надежда! С Вашата подкрепа ние продължаваме да работим в посока осигуряване на качествено, продължително лечение и активна рехабилитация на деца.

 

 

 

Leave a Reply