Вяра, Надежда и Любов за Дома за медико-социални грижи за деца в Бургас

Кметът Николов и д-р Пепа Ралчева - диркетор на ДМСГД С настъпването на най-очаквания сезон – Пролетта, дойде и новото начало за Дома за медико-социални грижи за деца в Бургас. От днес, той ще носи името „Вярва, Надежда и Любов”.

Инциативата е на новата директорка на дома – д-р Пепа Ралчева, която е посветила 12 години професионален опит в институцията, а от 18-ти януари, тази година, заема длъжността на директор там.

Кметът на града Димитър Николов, стана кръстник на здравното заведение, а като такъв, той дари икона изобразяваща св. София и трите й дъщери Вяра, Надежа и Любов. От своя страна персоналът и децата на дома, изненадаха своя кръстник с колаж от снимки, специално подбрани от срещите на кмета с децата от дома. Призивът им към него беше, да запомни този ден с любов и да се връща в него с повече вяра и надежда.

Димитър Николов предостави възможността за прерязване на лентата на ученичките от Търговската гимназия в града Мария Стоева и Гергана Димова в качеството си на участници в инициативата „Мениджър за един ден”.

Благодарение на учениците от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, които не пестиха огромния си талант, ДМСДГ „Вяра, Надежда и Любов”, вече ще има и свой официален химн. Тържествената мелодия и текст, беше специално подготвен подарък от тях. Автор на музиката и текстът е Йорданка Туджарова.

На церемонията по кръщаване на дома присъстваха много гости и приятели на иснституцията сред които д-р Лорис Мануелян – зам. кмет „Здравеопазване и социални дейности”, г-жа Златина Дукова – зам. областен управител, г-жа Тони Костова – Директор на РДСП Бургас. Истинска изненада поднесе д-р Петя Стаматова, председател на Зонта Клуб, като дари сумата от 500 лв.

След церемонията по освещаване на ДМСГД – „Вяра, Надежда и Любов”, кръстникът на дома направи оглед на отделението за рискови новородени. В момента отделението е в състояние на след основен ремонт и разполага с 3 нови ковиоза от общо 6 такива. Директорката на Дома, заяви нуждата от още поне три такива, а кметът й ги обеща.

Ремонтът по сградата на Дома за медико-социални грижи в Бургас беше приключен в края на миналата година, а такъв не беше правен от 35 години. Той бе изцяло финансиран  по проект на Социалноинвестиционния фонд към Министерството на труда и социалната политика и бе стойност около 500 000 лв. Сумата, с която Община Бургас участва за реиновирането на здравното заведение беше 90 000 лв. Кметът Димитър Николов разказа, че в момента се подготвя проект и до края на годината се очаква да започне обновяване и на пространството около здравното заведение, където ще бъдат поставени нови детски съоръжения.

Leave a Reply